home FAQ
Frequently Asked Questions
Please select your question category
Alle vragen en antwoorden op het gebied van Judo.
Wanneer is een judoka een mini, een A-Pupil, een B-pupil, -15 enz?
  • Mini's zijn judoka's in de leeftijdscategorie -8. Je zit in deze categorie t/m het kalenderjaar dat je 7 wordt.
  • Pupillen A  zijn de judoka's in de leeftijdscategorie -10. Je zit in deze categorie t/m het kalenderjaar als je 9 wordt.
  • Pupillen B zijn de judoka's in de leeftijdscategorie -12. Je zit in deze categorie t/m het kalenderjaar als je 11 wordt.
  • In de categorie -15 zit je t/m het kalenderjaar als je 14 wordt.
  • In de categorie -17 zit je t/m het kalenderjaar als je 16 wordt.
  • In de categorie -20 zit je t/m het kalenderjaar als je 19 wordt.
Hoe en wanneer moet ik een oranje kaart aanvragen?

Een oranje kaart moet je aanvragen als je van plan bent zwarte band-examen te gaan doen. Een oranje kaart mag aangevraagd worden vanaf het moment dat je een bruine band hebt en is 3 jaar geldig. Het zwarte band-examen zelf mag je doen in het jaar dat je 16 wordt.


Een oranje kaart moet je aanvragen bij de JBN, district Noord-Holland. Op de website van het district Noord Holland, klik je links op de website de knop "danexamens" aan. Vervolgens klik je "inschrijfformulier danexamens" aan en daarna "oranje kaart JUDO". Het formulier dat dan in beeld komt kun je printen, mede laten ondertekenen door je trainer en vervolgens opsturen naar het adres dat onderop het formulier staat.

Hoe word ik lid van de Judobond?
Aan veel judowedstrijden mag je pas meedoen als je lid bent van de Judo Bond Nederland (JBN). Het lidmaatschap van de JBN kun je aanvragen via de website van de bond. Rechtboven op de homepage van deze website kun je je via de knop "word lid van de JBN" aanmelden. Je krijgt dan na verloop van tijd een judopaspoort en bewijs van betaling thuisgestuurd. Het bewijs van betaling geeft toegang tot genoemde wedstrijden.
Wanneer mag ik slipexamen doen/bandexamen doen?

Er worden 2 x per jaar slipexamens/bandenexamens afgenomen; voor de kerst en de zomervakantie.

Heb je al een bruine slip op je band, dan mag je automatisch meedoen aan het bandenexamen voor de volgende band. In andere gevallen mag je alleen bandexamen doen op uitnodiging van je judoleraar.

Wanneer mag ik examen doen voor mijn zwarte band?

Als je minimaal 1 jaar in het bezit bent van een bruine band en minimaal 16 jaar bent. Je leraar kan je meer vertellen over de te volgen procedure.Designed and assembled by Platina Consulting